#cukiertrzcinowy, #syroptrzcinowy, #diamant
Waniliowe bułeczki drożdżowe z kruszonką
4 szklanki mąki pszennej,
1/2 szklanki cukru trzcinowego DIAMANT,
20 dag drożdży,
2 jajka,
1 szklanka mleka,
8 łyżek oleju,
32 g cukru waniliowego.
Kruszonka
100 g masła,
200 g mąki,
100 g cukru trzcinowego DIAMANT.
Drożdże i 2 łyżki cukru rozpuszczamy w mleku, odstawiamy na 20 minut w ciepłe miejce. Mąkę przesiewamy.
Dodajemy do mąki zaczyn drożdżowy, jajka olej i cukier waniliowy, zagniatamy ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Ciasto odstawiamy przykryte ściereczką na 1,5 godziny.
Składniki kruszonki łączymy ze sobą.
Nastepnie z ciasta formujemy kuleczki wielkości mandarynki. Wykładamy na natłuszczoną i posypaną maką blaszkę piekarnikową.
Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 minut.
Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach.
Smacznego 😉
1 komentarz
741600 946335Any person several opportune pieces, it comes surely, as properly as you bring in crave of various the many other types of hikers close to you with hard part your question. pre owned awnings 991612