Ciasto kinder bueno z krówką
Masa bueno
400 ml śmietanki 30%,
250 g serka mascarpone,
2 łyżki miodu,
2,5 łyżki masła,
2 szklanki mleka w proszku,
100 g orzechów laskowych,
1 łyżka żelatyny.
Masa śmietankowa
1 opakowanie śnieżki,
1 szklanka mleka,
1 łyżka żelatyny.
Dodatkowo
2 duże paczki herbatników,
1 puszka krówki,
czekolada.
Dużą blaszkę wykładamy herbatnikami. Smarujmy krówką ( połowę puszki ) i układamy znów herbatniki.
Krem bueno:
Do rondelka wlewamy 200 ml śmietanki, dodajemy masło, mleko w proszku i miód. Rozpuszczamy aż wszystkie składniki się połączą. Dodajemy połowę serka mascarpone i orzechy. Mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. 200 ml śmietanki ubijamy na sztywno, dodajemy resztę serka mascarpone i miksujemy. Łączymy z zawartością rondelka. Żelatynę rozpuszczamy i studzimy, łączymy z masą. Wykładamy masę na herbatniki.
Na herbatniki wykładamy pozostałą krówkę i przykrywamy herbatnikami. Śnieżkę ubijamy z mlekiem. Żelatynę rozpuszczamy i studzimy, łączymy z masą. Wykładamy na wierzch ciasta.
Na masę śmietankową kruszymy herbatniki i posypujemy czekoladą pokrojoną w kosteczkę. Chłodzimy w lodówce.
Smacznego 😉
9 komentarzy
Do popołudniowej kawy idealne 😊
Polecam 😉
wygląda fantastycznie! też zrobiłam wczoraj ciasto bez pieczenia z masą krówkową-trzeba się osłodzić w karnawale:)
Polecam 😉
To musi być pyszne
Jest jest 😉
A duża blacha to jaka? 30 z 25 czy większa raczej?
Może być taka i taka, jeżeli będzie mniejsza ciasto będzie wyższe.
930933 630103Currently it seems like BlogEngine will be the finest blogging platform out there proper now. (from what Ive read) Is that what youre using on your blog? 935098