Ciasto Ferrero Rocher

Szpileczki i babeczki
Ciasto Ferrero Rocher
250 g-300 g herbatników,
puszka masy kajmakowej czekoladowej,
500 g serka mascarpone,
300 ml śmietany 30%,
150 g wafelków orzechowych,
szklanka rozkruszonych orzechów ziemnych,
1 łyżka cukru pudru,
mleczna czekolada.
Mascarpone i śmietankę ubijamy na sztywno. Odkładamy 1/3 masy wsypujemy cukier puder i mieszamy.

Do pozostałej części masy wsypujemy pokruszone wafelki, orzechy i dwie łyżki masy kajmakowej. Dokładnie mieszamy.

Na blaszkę 24×24 wykładamy herbatniki, następnie wykladamy masę z wafelkami, na to herbatniki.


Smarujemy masą kajmakową, wykładamy kolejną warstwę herbatników.


Na koniec wykładamy masę śmietankową.


Wierzch ciasta posypujemy startą na dużych oczkach czekoladą. Chłodzimy w lodówce.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

madlene17 23 stycznia 2020 - 11:53

Mąż będzie zachwycony jak mu zrobię takie ciacho:)

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 27 stycznia 2020 - 18:59

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies