Placki ziemniaczane z fasolką szparagową i koprem
1 kg ziemniaków,
200 g fasolki szparagowej,
2-3 łyżki mąki,
2 jajka,
Sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka pieprzu ziołowego,
mały pęczek koperku.
Fasolkę szparagową gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Kroimy na mniejsze kawałki. ( możemy użyć mrożonej).
Ziemniaki obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach.
Odsączamy z nadmiaru wody.
Koperek szatkujemy.
Do ziemniaków dodajemy fasolkę i pozostałe składniki. Dokładnie mieszamy.
Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.
Wykładamy łyżką ciasto formując zgrabne placuszki.
Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Podajemy z ulubionymi sosami.
Smacznego 😉
Odsączamy z nadmiaru wody.
Koperek szatkujemy.
Do ziemniaków dodajemy fasolkę i pozostałe składniki. Dokładnie mieszamy.
Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.
Wykładamy łyżką ciasto formując zgrabne placuszki.
Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Podajemy z ulubionymi sosami.
Smacznego 😉