Szynkowe roladki z sałatką jarzynową
Sałatka;
4 średnie ziemniaki,
2 duże marchewki,
puszka groszku,
puszka kukurydzy,
2 jajka,
1 jabłko,
2-3 łyżki majonezu,
1 łyżeczka ostrej musztardy,
sól i pieprz do smaku.
Dodatkowo;
25 plasterków wędzonej szynki.
Ziemniaki i marchewkę dokładnie myjemy i gotujemy do miękkości.
Jajka gotujemy na twardo (7 minut). Studzimy.
Ugotowane warzywa, jajka, jabłko obieramy i kroimy w kosteczkę.
Dodajemy również groszek i kukurydzę.
Doprawiamy musztardą, solą i pieprzem.
Dodajemy majonez i dokładnie mieszamy.
Na plasterki szynki wykładamy po łyżce sałatki i zwijamy w ruloniki.
Przechowujemy w lodówce.
Smacznego 😉