Tak przygotowane jajka to idealna propozycja na Wielkanocny stół. Szybko prosto i smacznie.
SKŁADNIKI:
- 4 – 5 jajek,
- 2 czubate łyżki majonezu,
- 2 łyżki śmietany 18 % gęstej,
- pęczek rzodkiewek,
- około 8 małych ogóreczków konserwowych,
- pół małej cebuli czerwonej,
- 150 g kiełbasy krakowskiej suchej lub innej podobnej wędliny,
- pęczek koperku,
- sól i pieprz do smaku,
- 2 łyżeczki suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią ( przyprawa),
- 2 łyżeczki przyprawy do sałatek,
- pęczek szczypiorku,
- Kilka plasterków kiełbasy na wierzch.
WYKONANIE:
Jajka gotujemy na twardo, około 7 minut. Obieramy i kroimy na pół.
Pęczek rzodkiewek ( odkładamy 2-3 na wierzch ), ogóreczki, cebulę i kiełbasę kroimy w drobną kostkę.
Pęczek koperku szatkujemy.
Do miski dodajemy majonez, śmietanę, warzywa, koperek i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy.
Przygotowany sos wykładamy na talerz. Na to układamy jajka.
Pęczek szczypiorku szatkujemy i posypujemy po jajkach.
Dodatkowo układamy kilka plasterków kiełbasy i rzodkiewki.
Danie gotowe smacznego 😉