Risotto z cukinią, kiełbaską i pistacjami

Szpileczki i babeczki

Risotto z cukinią, kiełbaską i pistacjami
1 średniej wielkości cukinia,
100 g ulubionej kiełbaski,
4 łyżki masła,
1 l bulionu drobiowego,
sól i pieprz do smaku.
Cukinię obieramy i kroimy w pół plastry.
Kiełbasę kroimy w kosteczkę.
Pistacje lekko rozdrabniamy.
Na patelni roztapiamy masło 2 łyżki, wrzucamy cukinię i kiełbaskę. 
Lekko podsmażamy. 
Następnie wsypujemy ryż i pistacje i podsmażamy, aż się zeszkli ryż. 




Wlewamy szklankę bulionu, mieszamy co chwilę, gdy bulion wyparuje, wlewamy następną porcję, robimy tak, aż ryż będzie miękki. 

Doprawiamy do smaku i dorzucamy resztę masła. 

Dokładnie mieszamy. 


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

posmakujto! 21 czerwca 2018 - 11:35

Wygląda obłędnie, aż zgłodniałam 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 22 czerwca 2018 - 08:03

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies