Ciasto salceson ( rolada waflowa)
1 opakowanie wafli tortowych, kwadratowych,
250 g masła,
3 łyżki kakao,
1/4 szklanki cukru,
250 g herbatników,
1 galaretka cytrynowa,
200 ml gorącej wody,
pół szklanki orzechów,
pół szklanki rodzynek.
Dwie ściereczki mocno zwilżamy.wafle układamy jeden obok drugiego tworząc prostokąt. Przykrywamy wafle ściereczkami do momentu aż zmiękną.
Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wody.
Masło rozpuszczamy, dodajemy kakao, cukier i lekko rozkruszone herbatniki.
Łączymy z galaretką i dodajemy ulubione orzechy i bakalie.
Gęstą masę wykładamy równomiernie na wafle.
Zwijamy dość sztywno i zawijamy w folię spożywczą.Wkladamy do lodówki na minimum 2 godziny, najlepiej na całą noc.
Smacznego 😉
2 komentarze
podobna do mojej z bananem. pyszne są takie rolady 🙂
Pyszota,dawno nie robiłam,a w takiej formie wygląda bardzo ciekawie 🙂