Faszerowane jajka ze szpinakiem i selerem naciowym

Szpileczki i babeczki
Faszerowane jajka ze szpinakiem i selerem naciowym
6 jajek,
duża garść świeżego szpinaku,
1 łodyga selera naciowego,
3 łyżki majonezu,
sól i pieprz do smaku.

Jajka gotujemy na twardo (7 minut). Studzimy. Jajka obieramy, kroimy wzdłuż na pół. Wyjmujemy żółtka.

Szpinak szatkujemy. Seler naciowy kroimy w kosteczkę. 


Do żółtek dodajemy szpinak i seler naciowy oraz majonez i przyprawy. Mieszamy dokładnie do połączenia się składników.


Łyżką wykładamy na białka. 


Smacznego;)

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Unknown 3 marca 2017 - 14:02

Fajny pomysł na farsz. Akurat rozpoczął się czas, kiedy przepisów na takie jaja najwięcej, na pewno wiele osób skorzysta 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 3 marca 2017 - 14:57

Mam nadzieję 😉 pozdrawiam

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies