Ciasto rafaello bez pieczenia
2-3 duże paczki herbatników,
1 l śmietany 30 %,
1 szklanka wiórków kokosowych,
1 szklanka rozdrobnionych migdałów,
olejek śmietankowy,
4 łyżki żelatyny,
2 białe czekolady.
Na dużą blaszkę wykładamy herbatniki.
Masa; Białą czekoladę rozpuszczamy i studzimy ( zostawiamy 3 kostki na wierzch ). Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy wiórka kokosowe i rozdrobnione migdały. Mieszamy, wlewamy olejek śmietankowy i rozpuszczoną czekoladę.
Żelatynę rozpuszczamy. Mieszamy z masą. Masę dzielimy na 4 części.
Wykładamy na przemian z herbatnikami. Na wierzchu powinna być masa. Wierzch ciasta posypujemy wiórkami, migdałami i startą na tarce czekoladę.
Przechowujemy w lodówce.
Smacznego 😉
6 komentarzy
lubie takie ciasta
Polecam 😉
Mmm, wygląda smakowicie 🙂
Polecam 😉
To ciasto też biorę pod uwagę, na niedzielną imprezę 🙂
Polecam 😉