Zupa meksykańska z pulpetami

Szpileczki i babeczki




Zupa meksykańska z pulpetami



Pulpety
500 g mięsa mielonego wieprzowego,
1 jajko,
2 łyżki bułki tartej,
sól i pieprz,
1 łyżeczka majeranku,
zupa
4-5 litry wody,
3 liścia laurowe,
4 ziela angielskie,
2 ząbki czosnku,
1 cebula,
40 g mieszanki warzyw meksykańskich,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżka cukru,
1 łyżka ostrej papryki,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
1 łyżeczka kurkumy,
1 łyżeczka imbiru,
bazylia.

Do mielonego mięsa dodajemy podane składniki i formujemy malutkie pulpeciki. Do garnka wlewamy wodę.

Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Gdy woda będzie się gotować dodajemy pulpeciki. Gotujemy ok 20 minut. 


Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kosteczkę. Cebulę kroimy w plasterki i podsmażamy na suchej patelni.


Dodajemy do zupy ziemniaki, cebulę i mieszankę warzyw meksykańskich. Gotujemy 10 minut. 


Przyprawiamy i gotujemy jeszcze 5 minut. 
Smacznego 😉 

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies