Zapiekane naleśniki z parówkami z serem

Szpileczki i babeczki

Zapiekane naleśniki z parówkami z serem

Ciasto;
100 g mąki pszennej,
1 duże jajko,
100 ml mleka,
100 ml wody,
2 łyżki oleju.
Dodatkowo;
6 parówek,
6 plastrów sera gouda.
Ciasto;
Jajka wbijamy do miski. Stopniowo dodajemy pozostałe składniki, mieszamy do momentu uzyskania gładkiej masy. Smażymy duże placki z obu stron na złoty kolor.

Na każdy placek wykładamy plasterek sera i parówkę. Zwijamy w rulonik. Układamy w naczyniu żaroodpornym lub blaszce i zapiekamy około 10-15 minut w rogrzanym piekarniku do 180 stopni.


Podajemy z ulubionymi sosami.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies