Waniliowo-truskawkowe pączki w 15 minut

Szpileczki i babeczki
Waniliowo-truskawkowe pączki w 15 minut
150g serka homogenizowanego waniliowego,
150g serka homogenizowanego truskawkowego,
3 jajka,
1,5 szklanki mąki pszennej,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
olej do głębokiego smażenia,
Cukier puder.
Do miski wbijamy jajka, dodajemy serki i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia.

Dokładnie mieszamy do połączenia się składników.

W szerokim i płaskim garnku rozgrzać olej do temperatury 175ºC.

Łyżką nakładamy porcje ciasta na rozgrzany olej. Łyżkę możemy maczać w oleju wtedy nie klei się tak ciasto do łyżki.

Smażymy na złoty kolor.

Odsączamy na ręczniku papierowym.

Obtaczamy w cukrze pudrze.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies