Surówka z sosem czosnkowym

Szpileczki i babeczki

Surówka z sosem czosnkowym
Pół kapusty pekińskiej,
2 marchewki,
1 czerwona papryka,
1 cebula,
puszka kukurydzy,
4 łyżki majonezu,
sól i pieprz do smaku,
3 ząbki czosnku.
Wszystkie warzywa myjemy. Kapustę szatkujemy. Marchewkę obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Paprykę i cebukę kroimy w kosteczkę. Do warzyw dodajemy kukurydzę i mieszamy.

Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do majonezu.

Przyprawiamy.

Sos łączymy z warzywami.

Podajemy do dań obiadowych lub jako przystawkę.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies