

Ryba po grecku
1 kg filetów rybnych (dorsz),
500 ml wody,
4 marchewki,
3 pietruszki (korzeń),
3 cebule,
0.5 selera,
200 ml koncentratu pomidorowego,
4 liście laurowe,
3 ziarna ziela angielskiego,
słodka papryka,
3 łyżki oleju,
łyżki mąki pszennej.
sól, pieprz.
Rybe dzielimy na mniejsze części. Oprószamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na złoty kolor. Wszystkie warzywa obieramy i myjemy. Cebulę kroimy w piórka. Marchewkę,pietruszkę i seler trzemy na tarce o dużych oczkach.
Na patelnię wlewamy olej, wrzucamy cebulę i chwilę smażymy, dodajemy pozostałe warzywa jeszcze chwilkę smażymy. Następnie dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i wodę. Gotujemy 10 minut.
Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, dusimy na małym ogniu 15 minut.
Rybę przekładamy do naczynia i przykrywamy sosem, możemy to zrobić warstwowo.
Schładzamy w lodówce.
1 komentarz
720045 235624Most valuable human beings toasts ought to amuse and present give about the couple. Beginner audio systems previous to obnoxious throngs would be wise to remember often the valuable signal making use of grow to be, which is to be an individuals home. best man speech examples 781771