Placki warzywne z kiełbasą

Szpileczki i babeczki
Placki warzywne z kiełbasą
0,5 kg ziemniaków,
250 g marchewki,
250 g dyni,
mała cebula,
2 jajka,
3 łyżki mąki,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka pieprzu ziołowego,
1 łyżeczka słodkiej papryki.
Warzywa obieramy, myjemy i trzemy na tarce o średnich oczkach.

Kiełbaskę i cebulę kroimy w kostkę. Do warzyw dodajemy wszystkie składniki i mieszamy.

Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy.


Łyżką wykładamy masę, formując zgrabne placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor.

Placuszki podajemy z ulubionym sosem.


Smacznego 😉


Kiełbasy Morlińskie sprawdzą się w kuchni

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies