Surówka z czerwonej kapusty

Szpileczki i babeczki

Surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem czerwonej papryki, cebuli oraz jabłka to idealny dodatek do dań obiadowych.

Przygotowanie surówki jest banalnie proste, a efekt niesamowity.

Zapraszam do inspiracje dań do których można podać taką surówkę : KOTLETY SCHABOWE ZAPIEKANE Z PAPRYKĄ I SEREM,

PIERSI Z KURCZAKA W BOCZKU NA GRILLA I NIE TYLKO, PIECZONE KĄSKI ( NUGGETSY ) Z KURCZAKA W PANIERCE Z PŁATKÓW KUKURYDZIANYCH.

SKŁADNIKI:

  • pół główki czerwonej kapusty,
  • 1 duża marchewka,
  • 1 czerwona cebula,
  • 1 czerwona duża papryka,
  • 1 jabłko,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego,
  • sól i pieprz do smaku,
  • łyżeczka pieprzu ziołowego,
  • ząbek czosnku,
  • przyprawa suszone pomidory z bazylią i czosnkiem.

Wykonanie:

Czerwoną kapustę ścieramy na tarce o dużych oczkach, możemy również pokroić nożem.

Jabłko i czerwoną cebulę obieramy. Z jabłka i papryki pozbywamy się gniazd nasiennych.

Wszystkie warzywa i jabłko kroimy w drobną kostkę.

Dodajemy do czerwonej kapusty i dokładnie mieszamy.

Majonez, jogurt naturalny i wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, dodajemy do sosu i mieszamy.

Warzywa łączymy z sosem, dokładnie mieszamy.

Surówka gotowa. Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies