Śledzie z trawą cytrynową i pieprzem

Szpileczki i babeczki

Śledzie z trawą cytrynową i pieprzem

 

  • 500 g śledzi marynowanych,
  • 4 trawy cytrynowe,
  • pieprz cytrynowy,
  • 1 cebula,
  • olej,

Ze śledzi pozbywamy się skóry, kroimy w mniejsze kawałeczki. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Trawy cytrynowe przecinamy wzdłuż i tniemy na małe kawałeczki. 

Do słoika wykładamy na przemian śledzie, posypujemy pieprzem cytrynowym, cebulą i trawą cytrynową, polewamy olejem. 


Słoik zamykamy i odstawiamy do lodówki, najlepiej na noc. 


Smacznego.

😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Unknown 5 listopada 2016 - 23:49

łatwiutkie i pyszne. Jestem fanem śledzi i ryb wszelkich 😀

Pozdrawiam serdecznie
Kasia

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 7 listopada 2016 - 09:53

Polecam;) często robię takie śledziowe smakołyki więc zapraszam również na inne przepisy 😉 pozdrawiam 😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies