Siekane kotlety rybne z marchewką i serem

Szpileczki i babeczki

Siekane kotlety rybne z marchewką i serem
1 kg filetów rybnych (np dorsz),
2 marchewki,
100 g zółtego sera,
3 jajka,
3 łyżki mąki,
sól i pieprz do smaku,
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
1 łyżeczka ostrej papryki,
1 łyżeczka tymianku,
olej do smażenia.
Filety rybne kroimy w drobną kosteczkę. 
Marchewkę trzemy na tarce o małych oczkach. 
Ser trzemy na tarce o dużych oczkach. 
Rybę, marchewkę i ser mieszamy ze sobą. 
Dodajemy jajka, mąkę, koncentrat pomidorowy i przyprawy. 
Dokładnie mieszamy. 
Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. 
Łyżką wykładamy masę i lekko formujemy placuszki. 
Smażymy z obu stron na złoty kolor. 
Podajemy z ulubionymi dodatkami. 

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies