Siekane kotlety drobiowe z serem i ketchupem

Szpileczki i babeczki

Siekane kotlety drobiowe z serem i ketchupem
1 duża podwójna pierś z kurczaka,
150 g sera żółtego,
pół szklanki ketchupu ,
5 łyżek mąki,
sól i pieprz do smaku,
1 płaska łyżka słodkiej papryki.

Piersi z kurczaka kroimy w drobną kostkę. Do mięsa dodajemy starty na tarce o dużych oczkach ser i pozostałe składniki. Dokładnie mieszamy składniki.

Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. Dużą łyżką wykładamy masę na patelnię, robiąc zgrabne placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor.



Podajemy z ulubionymi dodatkami.



Smacznego 😉



Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Nieprujsietak 15 grudnia 2017 - 21:38

Robię inne kotlety ,chetnie spróbuje Twojego przepisu.Pozdrawiam serdecznie.

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 22 grudnia 2017 - 08:25

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies