Sałatka z ogórków konserwowych i smażonej cebuli

Szpileczki i babeczki
Jesienią zaczynamy otwierać to co latem zamknęliśmy.
Ogórki konserwowe nie muszą być zwykłe, pomimo tego, że same w sobie są cudowne, to warto dodać odrobinę smakowitych i rozgrzewających dodatków.
Najważniejszym elementem sałatki jest to, że nasz zwykły konserwowy są urozmaicony rozgrzewającymi przyprawami 😉

#MyAmbition

Sałatka z ogórków konserwowych i smażonej cebuli
1 l słoik ogórków konserwowych,
1 duża cebula,
1 łyżeczka kurkumy,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
sól i pieprz do smaku,
3-4 łyżki oleju do smażenia,
3-4 łyżki oleju do polania.

Ogórki kroimy w kosteczkę.

Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na oleju (3-4 łyżki), posypujemy kurkumą i słodką papryką, solą i pieprzem do smaku.




Smażymy do miękkości na małym ogniu.




Łączymy z ogórkami, mieszamy. 




Polewamy olejem i dokładnie mieszamy.




Podajemy do dan obiadowych lub jako przystawka.




Smacznego 😉









Zdrowa jesień na talerzu

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies