Pieczone kotlety z serem

Szpileczki i babeczki
Pieczone kotlety z serem
1 kg mięsa mielonego wieprzowego,
3 łyżki bułki tartej,
2 jajka,
sól i pieprz do smaku,
2 ząbki czosnku,
1 mała cebula,
około 150-200 g żółtego sera w plastrach,
olej do posmarowania,

Do mięsa mielonego dodajemy jajka, bułkę tartą, przyprawy, cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Mieszamy dokładnie.

Z mięsa formujemy podłużne płaty, układamy na nie plaster sera i zlepiany końce, formujemy owalny kształt. Układamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.


Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach.


Podajemy z ulubionymi dodatkami.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies