Garnek rzymski Ewa Hangel
Książka rozpoczyna się rozdziałem o tym jak autorka książki eksperymentuję w kuchni.
Nastepnie opowiada o tym jak fajnie jest pobiesiadować z przyjaciółmi i rodziną oczywiście przy kociołku.
Kolejny rodział mówi nam jak pokonać nudę w kuchni.
Z książki dowiemy się również od czego zacząć kuchnię vege,trochę ciekawostek o przyprawach i produktach, dlaczego warto lubić ostrą kuchnię oraz jak kociołkować w wersji vege.
Jak w poprzedniej mojej recenzji książki ”Kociołkowanie po polsku” forma opisów i szkiców jest taka sama. Przepisy są prosto i jasno opisane. Pomimo braku zdjęć potraw nie brakuje książce uroku.
W książce znajdziecie przepisy dla cukrzyków o osób odchudzających się i wiele wiele ciekawych przepisów vege.
Książka zawiera 132 strony. Papier gruby i solidny. Oprawa twarda.
Książka jest mega fajna, pomimo, że wolę przygotowaywać dania mięsne, z przyjemnością skorzystam i z wegańskich.
Polecam również pozostałe książki autorki.
POLECAM
2 komentarze
Ja również wolę dania mięsne, ale od czasu do czasu można zjeść vege 🙂 Fajna książka 🙂
😉