Polędwiczki z makaronem i szparagami w sosie

Szpileczki i babeczki

Polędwiczki z makaronem i szparagami w sosie
1 polędwica wieprzowa,
1/2 pęczka zielonych szparagów,
200 g makaronu kokardki,
sól i pieprz do smaku,
słodka papryka,
pół szklanki bulionu lub wody,
pół szklanki śmietany 30 %,
2-3 łyżki oleju do smażenia.
Polędwiczkę kroimy na 2 cm kawałki. Przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką.

Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i smażymy polędwiczki z każdej strony na złoty kolor.

Szparagi myjemy, pozbywamy się twardych końcówek i kroimy na mniejsze części.

Wrzucamy do mięsa i chwilkę podsmażamy.


Wlewamy bulion lub wodę, doprowadzamy do wrzenia.

Następnie wrzucamy makaron i gotujemy do miękkości około 10 minut.


Na koniec wlewamy śmietankę, doprawiamy do smaku i gotujemy 5 minut.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies