Pierś z kurczaka nadziana salami i serem

Szpileczki i babeczki
Pierś z kurczaka nadziana salami i serem
4 piersi z kurczaka,
12 plasterków salami,
12 plasterków sera,
sól i pieprz do smaku,
słodka papryka.
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i nacinamy.
Przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką.

W nacięcia wkładamy na przemian plasterki salami i sera.

Piersi wykładamy do naczynia żaroodpornego i przykrywamy folią aluminiową.

Pieczemy 20 minut następnie odkrywamy i pieczemy jeszcze 5 minut aż się zarumieni.

Polecam z ulubionymi dodatkami.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies