Pieczony szczupak z warzywami i ketchupem

Szpileczki i babeczki

Pieczony szczupak z warzywami i ketchupem

 

  • 2 małe szczupaki,
  • sól i biały pieprz,
  • 2 pomidory,
  • 1 cebula,
  • 1 papryka,
  • 2 ząbki czosnku,
  • szklanka ketchupu,
  • 5 łyżek oleju kokosowego,

Szczupaki oprószamy solą i białym pieprzem. Paprykę kroimy w kostkę. Pomidory w ćwiartki. Cebulę kroimy w piórka. 

Czosnek przeciskamy przez praskę, wrzucamy do miseczki i mieszamy z ketchupem i olejem kokosowym. Smarujemy rybę sosem w środku, wykładamy do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Wkładamy również warzywa i polewamy wszystko sosem. 



Pieczemy ok 1 godziny w 180 stopniach. 



Smacznego 😉


Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Patrycja 28 października 2016 - 17:10

Ooo… ciekawy przepis, zjadłabym taką rybkę 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 28 października 2016 - 18:42

Bardzo pyszna 😉 polecam

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies