Pieczony schab w wędzonej papryce

Szpileczki i babeczki

Pieczony schab w wędzonej papryce
1,5 kg schabu,
sól i pieprz do smaku,
1 czubata łyżka wędzonej papryki,
1 łyżka ziół prowansalskich,
4-5 liści laurowych,
4-5 ziela angielskiego,
około 1 szklanki wody,
kilka łyżek oleju.
Przyprawy mieszamy ze sobą.

Kawałek schabu myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i nacieramy przyprawami.

Odkładamy na minimum godzinę.


Do blaszki lub naczynia żaroodpornego nasmarowanego olejem układamy schab, wlewamy wodę i dorzucamy liście laurowe i ziele angielskie.


Pieczemy około 1,5 godziny w 180 stopniach, pod koniec pieczenia zdejmujemy folię aluminiową aby schab się zarumienił.


Podajemy na gorąco jako danie główne lub na zimno na kanapki.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies