Pieczone gołąbki w sosie pomidorowym

Szpileczki i babeczki

Pieczone gołąbki w sosie pomidorowym
1 duża kapusta,
1 kg mięsa mielonego,
1 szklanka ryżu,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżka majeranku,
3 ząbki czosnku.
500 ml przecieru pomidorowego,
1 puszka pomidorów,
1 szklanka bulionu drobiowego ,
3 łyżki śmietany 18%,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka tymianku,
1 łyżeczka kurkumy.

Z kapusty wykrajamy głąb. Do gotującej się wody układamy kapustę. Sparzamy. Co kilka minut zdejmujemy liście.

Ryż gotujemy do miękkości. Studzimy.



Mięso przyprawiamy, dodajemy ugotowamy ryż, mieszamy.



Na liście kapusty układamy 2 łyżki mięsa.



Zwijamy, wpierw skladadamy boki, nastepnie zwijamy w rulon.



Naczynie żaroodporne smarujemy olejem,



Układamy ścisło gołąbki.



Składniki sosu mieszamy ze sobą.



Polewamy gołabki.



Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.



Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Chujowa Pani Domu 12 października 2017 - 17:13

Bardzo lubię gołąbki 🙂 Jedno z lepszych dań 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 13 października 2017 - 15:13

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies