Pieczeń (mozaika) drobiowa z piersi kurczaka

Szpileczki i babeczki

Domowa pieczeń drobiowa. Idealna na kanapki. Świetnie prezentuję się na talarzu. Sprawdzi się również jako przystawka na imprezę lubŚwięta 😉

 

 

SKŁADNIKI;
 
1 kg piersi z kurczaka,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
szczypta chilli,
1 łyżka płaska oregano,
szczypta kurkumy,
4 łyżki kaszy manny,
4łyżki wody,
1 łyżka płaska żelatyny,
kilka liści laurowych,
kilka zieli angielskich.
 
 
WYKONANIE;
 

Piersi z kurczaka kroimy w drobną kostkę. Dodajemy przyprawy i odstawiamy na kilka godzin. Następnie dodajemy kaszę manną, wodę i żelatynę, mieszamy.Blaszkę (10×20) wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy mięso. Na wierzch układamy kilka liści laurowych i ziela angielskiego.Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.

Studzimy.

Smacznego 😉

 

 

 

 

 

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies