Chlebek bananowy

Szpileczki i babeczki

Chlebek bananowy
3 lub 4 dojrzałe banany,
75 g masła,
3/4 szklanki cukru,
1 jajko,
1 łyżeczka cukru waniliowego,
1 łyżeczka sody oczyszczonej,
Składniki ciasta powinny być w temperaturze pokojowej.

Mąkę przesiewamy z sodą.

W misce rozgniatamy obrane banany widelcem, dodajemy rozpuszczone masło.

Dodajemy jajka, cukier i cukier waniliowy.

Dodajemy mąkę i mieszamy widelcem do połączenia się składników.

Ciasto wykładamy do blaszki (10×20) wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczemy 50 minut w 170 stopniach.

Studzimy.

Możemy posypać cukrem pudrem.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies