Paprykarz z makreli z selerem marynowanym

Szpileczki i babeczki

Paprykarz z makreli z selerem marynowanym
1 makrela wędzona,
150 g ryżu,
mały słoiczek selera marynowanego,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka curry,
1 łyżeczka słodkeij papryki,
1 łyżeczka ostrej papryki,
3-4 łyżki oleju,
3 łyżeczki czubate koncentratu pomidorowego.

Ryż gotujemy do miękkości. Studzimy.

Z makreli pozbywamy się osci i skóry.


Rozdrabniamy rybę.


Ryż łączymy z makrelą, koncentratem, selerem i przyprawami.


Na koniec wlewamy olej i dokładnie mieszamy.


Paprykarz chłodzimy w lodówce ( najlepiej smakuje po nocy w lodówce).


Podajemy z dowolnym pieczywem.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

4 komentarze

Chujowa Pani Domu 4 sierpnia 2017 - 06:53

Taki paprykarza na pewno smakuje rewelacyjnie 🙂 Ochoty mi narobiłaś wielkiej 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 4 sierpnia 2017 - 08:01

😉

Odpowiedz
Basia 11 września 2017 - 10:37

Super napewno bede probowac co to za smak wyjdzie

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 11 września 2017 - 18:47

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies