Paprykarz z makreli z selerem marynowanym
1 makrela wędzona,
150 g ryżu,
mały słoiczek selera marynowanego,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka curry,
1 łyżeczka słodkeij papryki,
1 łyżeczka ostrej papryki,
3-4 łyżki oleju,
3 łyżeczki czubate koncentratu pomidorowego.
Ryż gotujemy do miękkości. Studzimy.
Z makreli pozbywamy się osci i skóry.
Rozdrabniamy rybę.
Ryż łączymy z makrelą, koncentratem, selerem i przyprawami.
Na koniec wlewamy olej i dokładnie mieszamy.
Paprykarz chłodzimy w lodówce ( najlepiej smakuje po nocy w lodówce).
Podajemy z dowolnym pieczywem.
Smacznego 😉
4 komentarze
Taki paprykarza na pewno smakuje rewelacyjnie 🙂 Ochoty mi narobiłaś wielkiej 🙂
😉
Super napewno bede probowac co to za smak wyjdzie
😉