Naleśniki z dżemem dyniowo-jabłkowym
Naleśniki
2 szklanki mąki,
1 szklanka mleka,
1 szklanka wody,
2 jajka,
szczypta soli,
2 łyżki oleju.
Dżem
250 g dyni,
3 jabłka,
2 łyżki miodu,
2 łyżki masła.
Jajka rozkłócamy, stopniowo dodajemy pozostałe składniki i mieszamy do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji.
Dynię i jabłka obieramy i kroimy w kostkę.
Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy miód i dynię.
Chwilę dusimy (5 minut), następnie wrzucamy jabłka i dusimy na małym ogniu aż wszystko zmięknie (10-15 min).
Z ciasta smażymy cieniutkie naleśniki.
Przekładamy dżemem.
Składamy w trójkąty.
Podsmażamy na maśle.
Smacznego 😉
2 komentarze
427903 433492Really intriguing info !Perfect just what I was looking for! 134667
424895 624666What could you suggest in regards to your submit that you just made a few days ago? Any positive? 277911