Naleśniki z dżemem dyniowo-jabłkowym

Szpileczki i babeczki

Naleśniki z dżemem dyniowo-jabłkowym

Naleśniki
2 szklanki mąki,
1 szklanka mleka,
1 szklanka wody,
2 jajka,
szczypta soli,
2 łyżki oleju.
Dżem
250 g dyni,
3 jabłka,
2 łyżki miodu,
2 łyżki masła.
Jajka rozkłócamy, stopniowo dodajemy pozostałe składniki i mieszamy do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji. 
Dynię i jabłka obieramy i kroimy w kostkę. 

Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy miód i dynię. 

Chwilę dusimy (5 minut), następnie wrzucamy jabłka i dusimy na małym ogniu aż wszystko zmięknie (10-15 min). 

Z ciasta smażymy cieniutkie naleśniki. 

Przekładamy dżemem. 

Składamy w trójkąty. 

Podsmażamy na maśle. 


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies