Kruche ciasteczka z czekoladą,kokosem i cappuccino
420 g mąki pszennej,
200 g miękkiego masła,
120 g drobnego cukru,
80 g cukru,
1 duże jajko,
1 łyżka cukru waniliowego,
2 łyżki kawy cappuccino,
1 czekolada mleczna,
1 szklanka wiórek kokosowych.
Masło ucieramy z cukrami, wbijamy jajka i dalej miksujemy. Wsypujemy mąkę i kawę cappuccino. Zagniatamy ciasto. Czekoladę kroimy w kosteczkę.
Dodajemy do ciasta czekoladę i wiórka kokosowe. Wgniatamy w ciasto.
Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Wykładamy na natłuszczoną i posypana mąką blaszkę. Lekko spłaszczamy. Pieczemy 15-20 minut w 200 stopniach.
Studzimy na kratce.
Smacznego 😉
1 komentarz
114727 652288Woh I like your content , saved to bookmarks ! . 630569