Kruche ciasteczka z białą czekoladą i migdałami

Szpileczki i babeczki

Kruche ciasteczka z białą czekoladą i migdałami
1 kostka masła,
3/4 szklanki cukru,
1 jajko,
2,5 szklanki mąki,
1 biała czekolada,
1 szklanka migdałów.

Czekoladę kroimy w kosteczkę. Migdały rozdrabniamy. Masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajko i mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę i czekoladę z migdałami. Zagniatamy ciasto.

Z ciasta robimy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Wykładamy na natłuszczoną blaszkę i lekko spłaszczamy. 



Pieczemy 20-25 minut w 200 stopniach. Studzimy na kratce. 



Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Magdalena 23 listopada 2019 - 21:51

Od razu widać, ze są pyszne! Zrobię na pewno 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 25 listopada 2019 - 11:53

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies