
Kruche ciasteczka z białą czekoladą i migdałami
1 kostka masła,
3/4 szklanki cukru,
1 jajko,
2,5 szklanki mąki,
1 biała czekolada,
1 szklanka migdałów.
Czekoladę kroimy w kosteczkę. Migdały rozdrabniamy. Masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajko i mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę i czekoladę z migdałami. Zagniatamy ciasto.
Z ciasta robimy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Wykładamy na natłuszczoną blaszkę i lekko spłaszczamy.
Pieczemy 20-25 minut w 200 stopniach. Studzimy na kratce.
Smacznego 😉
4 komentarze
Od razu widać, ze są pyszne! Zrobię na pewno 🙂
😉
556604 491319Plenty of writers recommend just writing and composing no matter how bad and if the story is going to develop, youll suddenly hit the zone and itll develop. 4691
421046 683505Thanks for the write up! Also, just a heads up, your RSS feeds arent working. Could you take a appear at that? 156176