- 1 kg cukinii,
- 100 g masła,
- bulion warzywno- mięsny,
- cebula,
- 3 ziemniaki,
- 200 g serka Mascarpone,
- pieprz, sól, kurkuma, pieprz ziołowy, lubczyk,
- grzanki,
W garnku rozpuszczamy masło i podsmażamy na nim cebulę. Dodajemy ziemniaki pokrojone w drobną kosteczkę i cukinię pokrojoną w grubszą kostkę. Zalewamy gorącym bulionem warzywno – mięsnym, tak aby zakryły warzywa.
Gotujemy ok 15-20 minut aż będą miękkie warzywa. Przyprawiamy solą, pieprzem, kurkumą, pieprzem ziołowym, lubczykiem. Zupę miksujemy za pomocą blendera. Dodajemy serek mascarpone, mieszamy.
Podajemy z grzankami z oregano i natką pietruszki.
Smacznego 😉
2 komentarze
Mmmm z pewnością pyszny))
Bardzo pyszny 😉 polecam 😉