Kotlety z kurczaka w panierze z dodatkiem otręb
1 kg piersi z kurczaka,
około 1 szklanki mąki,
3-4 jajka,
sól i pieprz do smaku,
około 1 szklanki bułki tartej,
olej do smażenia.
Piersi z kurczaka kroimy na plastry i rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem.
Jajka rozkłócamy i przyprawiamy.
Bułkę tartą mieszamy z otrębami ( pół na pół).
Plastry obtaczamy w mące, następnie w jajku i na koniec w mieszance otręb i bułki.
Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i smażymy kotlety z obu stron na złoto.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego 😉
6 komentarzy
otręby muszą dawać świetny posmak 🙂
😉
Dzisiaj na ten przepis liczyłem, a tu tak znienacka Sernik z piernikami 😉
Chyba mnie mój lwi nos zawodzi odnośnie tego, co będzie na Smakerze, ale jest w czym wybierać xD
Kobiety są zmienne 😉 myślę, że wiesz coś o tym.
Oj tak, wiem, wiem i to od dość dawna hihihi.
Teraz to już, u mnie młoda Kobietka trochę stroi fochy, ale każdy taki był mając naście lat 🙂
😉