Tak przygotowane kotlety schabowe to idealne połączenie na szybki i smaczny obiad. Mega chrupiące i soczyste w środku.
SKŁADNIKI:
- 1 kg schabu,
- 3 jajka,
- 2 łyżki jogurtu naturalnego,
- sól i pieprz do smaku,
- płaska łyżka czosnku kolorowego,
- płaska łyżka wędzonej papryki,
- płatki kukurydziane +mąka do panierowania.
WYKONANIE:
Schab kroimy w plastry około 1 cm i rozbijamy.
Do miski wbijamy jajka, wlewamy jogurt naturalny i dodajemy przyprawy. Całość dokładnie mieszamy.
Następnie wrzucamy mięso i obtaczamy z każdej strony.
Płatki kukurydziane lekko kruszymy i dodajemy mąkę, całość mieszamy.
Mięso obtaczamy w płatkach kukurydzianych i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Tak przygotowane schabowe podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego 😉