Imprezowe roladki z szynki

Szpileczki i babeczki

Tak przygotowane roladki to wyśmienita propozycja na zbliżającego się Sylwestra. Taka przekąska odnajdzie się również jako śniadanie czy też kolacja.

Przygotowanie jest bardzo proste, a efekt bardzo smakowity.

Polecam przygotowanie takich imprezowych roladek.

SKŁADNIKI:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo,
  • około 5 rzodkiewek,
  • około 6-7 małych ogóreczków konserwowych,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 3-4 łyżki majonezu,
  • około 200 -250 g ulubionej szynki np sopocka, wiśniowa itp.

WYKONANIE:

Jajka gotujemy na twardo ( 7 minut). Następnie obieramy i wrzucamy do miseczki. Jajka rozgniatamy widelcem.

Ogóreczki i rzodkiewkę kroimy w bardzo drobną kosteczkę.

Dodajemy do jajek. Na koniec dodajemy sól i pieprz do smaku oraz majonez.

Całość dokładnie mieszamy.

Na plaster szynki wykładamy łyżkę farszu i zwijamy rulon.

Tak przygotowujemy roladki do wykorzystania całego farszu.

Roladki najlepiej jest schłodzić w lodówce minimum godzinę.

Smacznego 😉

ZAPRASZAM NA FILM

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies