Ketchup z cukinii

Szpileczki i babeczki

ketchup z cukinii
 
1,5 kg cukinii,
0,5 kg cebuli,
3 czerwone papryki,
600 g koncentratu pomidorowego,
1/2 szklanki octu,
150 g cukru,
1 łyżeczka pieprzu,
1/2 łyżeczki słodkiej papryki,
3 ząbki czosnku,
1 łyżka suszonej bazylii.
Cukinię obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę, następnie solimy i odstawiamy na 1 godzinę. Po tym czasie odciskamy i dodajemy do cukinii i gotujemy do miękkości ok 45 minut. Miksujemy wszystko bardzo dokładnie. Następnie dodajemy resztę składników. 

Gotujemy jeszcze 15 minut. Gorące przekładamy do słoików.


Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies