Loading...

Jajka faszerowane papryką i serkiem meksykańskim

Jajka faszerowane papryką i serkiem meksykańskim to idealna propozycja na przystawkę na zbliżające się Święta Wielkanocne. Tak przygotowane jajka będą świetnym dodatkiem na spotkanie ze znajomymi. Jajka faszerowane pięknie prezentują się na stole, są szybkie w wykonaniu i przede wszystkim są mega smaczne. W przygotowaniu tych jajek użyłam serka śmietankowego meksykańskiego, ale możemy użyć dowolnego. Jeżeli użyjemy samego śmietankowego polecam dodać jeszcze innych przypraw np. słodkiej papryki. Zamiast szczypiorku możemy wykorzystać świeży koperek. Jajka gotujemy na twardo, ja zawsze gotuję 7 minut od momentu zagotowania się. Jeżeli mamy małe jajka możemy gotować trochę krócej 6 minut. Polecam przygotowanie jajek faszerowanych papryką i serkiem meksykańskim 😉

SKŁADNIKI;

  • 6 jajek,
  • pół czerwonej papryki,
  • 1 łyżka czubata serka śmietankowego meksykańskiego,
  • 1 czubata łyżka majonezu,
  • sól i pieprz do smaku,
  • szczypiorek.

WYKONANIE;

Jajka gotujemy do miękkości ( około 7 minut). Jeżeli chcemy aby jajka ładnie się obierały, wsypujemy łyżkę soli do gotujących się jajek.

Ugotowane i ostudzone jajka obieramy i kroimy na pół. Delikatnie łyżeczką wyjmujemy żółtka jajek.

Do miseczki wrzucamy żółtka jajek, serek śmietankowy meksykański, majonez oraz sól i pieprz do smaku.

Pół papryki czerwonej kroimy w drobniutką kosteczkę. Dodajemy do miseczki z pozostałymi składnikami.

Wszystkie składniki farszu dokładnie mieszamy aż ładnie się połączą.

Łyżeczką wykładamy przygotowany farsz na białka jajek.

Szczypiorek szatkujemy i posypujemy po jajkach.

Na wierzch możemy ułożyć również rzodkiewkę pokrojoną w słupki, lecz to niew jest konieczne.

Jajka faszerowane papryką i serkiem meksykańskim przechowujemy w lodówce. Jajka najlepiej przygotować chwilę przed podaniem. Lecz przechowywane w lodówce na drugi dzień też będą dobre.

Jeżeli przygotowałeś/aś moją potrawę Jajka faszerowane papryką i serkiem meksykańskim wyślij mi zdjęcie, będzie bardzo mi miło i z przyjemnością umieszczę je we wpisie.

Jeżeli masz chęci przygotować jeszcze inne faszerowane jajka zapraszam na mój wpis z kilkoma propozycjami na inne faszerowane jajka.

Smacznego 😉

Dodaj komentarz

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*