

Jajka faszerowane kabanosami, jabłkiem i ogórkiem + czarnuszka
6 jajek,
100 g kabanosów,
1 jabłko,
pół ogórka,
2 łyżki majonezu,
sól i pieprz do smaku,
1/2 łyżeczki ostrej papryki,
Jajka gotujemy na twardo (7 min). Obieramy, kroimy na pół i wyjmujemy żółtka.
Ogórka obieramy i kroimy w kosteczkę. Jabłko obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Kabanosy kroimy w mniejsze kawałeczki.
Wszystko mieszamy ze sobą, dodajemy przyprawy, i majonez. Mieszamy.
Łyżką wykładamy na białka. Posypujemy ziarnami czarnuszki.
Smacznego 😉
2 komentarze
Wow, jajka z czarnuszką. Koniecznie muszą zrobić. Czarnuszka ma przecież tylko ważnych składników. Dodaję ją do wielu potraw, ale nigdy do jajek. Koniecznie muszą zrobić to danie.
369576 759330Hi there! Do you use Twitter? Id like to follow you if that would be ok. Im undoubtedly enjoying your blog and appear forward to new posts. 970876