Jajka faszerowane kabanosami, jabłkiem i ogórkiem + czarnuszka

Szpileczki i babeczki


Jajka faszerowane kabanosami, jabłkiem i ogórkiem + czarnuszka
6 jajek,
100 g kabanosów,
1 jabłko,
pół ogórka,
2 łyżki majonezu,
sól i pieprz do smaku,
1/2 łyżeczki ostrej papryki,
Jajka gotujemy na twardo (7 min). Obieramy, kroimy na pół i wyjmujemy żółtka. 
Ogórka obieramy i kroimy w kosteczkę. Jabłko obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Kabanosy kroimy w mniejsze kawałeczki. 
Wszystko mieszamy ze sobą, dodajemy przyprawy, i majonez. Mieszamy. 
Łyżką wykładamy na białka. Posypujemy ziarnami czarnuszki. 
Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

amelia 5 marca 2020 - 14:16

Wow, jajka z czarnuszką. Koniecznie muszą zrobić. Czarnuszka ma przecież tylko ważnych składników. Dodaję ją do wielu potraw, ale nigdy do jajek. Koniecznie muszą zrobić to danie.

Odpowiedz
weed delivery toronto 16 marca 2023 - 11:45

369576 759330Hi there! Do you use Twitter? Id like to follow you if that would be ok. Im undoubtedly enjoying your blog and appear forward to new posts. 970876

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies