Jajka faszerowane kabanosami i szczypiorkiem
10 jajek,
3 łyżki majonezu,
100 g kabanosów,
pęczek szczypiorku,
sól i pieprz do smaku,
szczypta curry,
szczypta ostrej papryki.
Jajka gotujemy na twardo (7minut).
Obieramy i kroimy wzdłuż na pół.
Łyżeczką delikatnie wyjmujemy żółtka.
Do żółtek dodajemy majonez i przyprawy.
Kabanosy kroimy w kosteczkę, szczypiorek szatkujemy.
Dodajemy do żółtek kabanosy i szczypiorek ( zostawiamy troszeczkę na wierzch).
Mieszamy.
Łyżką wykładamy na białka.
Posypujemy szczypiorkiem.
Smacznego 😉
3 komentarze
Takich faszerowanych jajek jeszcze nie jadłam 🙂 Pysznie wyglądają 🙂
wspaniały pomysł musze wypróbować
😉