Indycze kotlety siekane z warzywami
400 g piersi z indyka,
1 marchewki,
1 cebula,
1 jajko,
2 łyżki mąki,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka ostrej papryki,
natka pietruszki,
Olej do smażenia.
Mięso kroimy w jak najdrobniejszą kostkę. Marchewkę przemy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę.
Cebulę podsmażamy na łyżce oleju, następnie dodajemy marchewkę i podsmażamy aż lekko zmiękną. Studzimy. Warzywa dodajemy do mięsa.
Przyprawiamy, wbijamy jajko i wsypujemy mąkę. Dokładnie mieszamy.
Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. Wykładamy po 2 łyżki masy. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego 😉