Galaretkowe deserki

Szpileczki i babeczki

Galaretkowe deserki

  • 2 czerwone galaretki,
  • 2 zielone galaretki,
  • 2 pomarańczowe galaretki,
  • śmietany śnieżki (+2 szklanki mleka),
  • ok 14 łyżek płatków musli bananowych,
  • kilka kostek czekolady.
Galaretki rozpuszczamy, każdy kolor oddzielnie. Dwie galaretki w 1,5 szklance wody. Odstawiamy do całkowitego stężenia. Śnieżkę ubijamy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. 


Do szklanek (7 sztuk po 300 ml) wsypujemy po łyżce płatków musli bananowych następnie, po 2-3 łyżki śmietany. 


Galaretki kroimy w kostki. Wykładamy każdej po trochu na śmietanę. Tak po połowie każdej. Posypujemy (po łyżce) płatkami. Następnie pozostałe galaretki.Wierzch posypujemy startą na tarce czekoladą. Schładzamy w lodówce. 


Smacznego.

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies