Francuskie ciastka ślimaki z masą krówkową

Szpileczki i babeczki

Przepyszne ekspresowe i kruche ciasteczka z ciasta francuskiego i masy krówkowej czekoladowej. Pięć minut szykowania chwila pieczenia i mamy smakowite ciasteczka do kawy czy herbaty.

Zachęcam do przygotowania takich ciastek, rodzinka na pewno będzie szczęśliwa, a i do pracy czy też szkoły można zapakować. Ciasteczka możemy ładnie zapakować i idealnie sprawdzą się jako słodki prezent.

SKŁADNIKI:

  • 2 x ciasto francuskie,
  • puszka masy krówkowej czekoladowej.

WYKONANIE:

Przygotowanie ciastek jest banalnie proste.

Blat ciasta francuskiego smakujemy masą krówkową czekoladową ( oczywiście możemy dać ulubioną). Przykrywamy drugim ciastem francuskim, delikatnie dociskamy.

Przygotowane ciasto kroimy na 1 cm paski. Następnie skręcamy robiąc spiralę. Skręcone ciasto zwijamy w ślimaka.

Przygotowane ciasto wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia.

Pieczemy 25-30 minut w 180 stopniach na złoty kolor.

Upieczone posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego 😉

Zapraszam na obejrzenie filmiku z przygotowań krok po kroku ciastek.

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies