Farsz do pierogów uszek krokietów pasztecików

Szpileczki i babeczki

Taki farsz możemy zrobić z podwójnej porcji i wykorzystać do potraw wigilijnych takich jak pierogi, uszka, krokiety, paszteciki itp. Farsz można również przygotować wcześniej i zamrozić.

Idealne połączenie suszonych grzybów i kiszonej kapusty.

SKŁADNIKI:

  • 300 g suszonych grzybów,
  • 1 litrowy kapusty kiszonej,
  • 4-5 ziaren ziela angielskiego,
  • 3-4 liście laurowe suszone,
  • sól i pieprz do smaku,
  • słodka papryka do smaku,
  • 2 łyżeczki suszonego lubczyku,
  • kurkuma do smaku.

WYKONANIE:

Grzyby zalewamy letnią wodą i odstawiamy do namoczenia (najlepiej na noc). Następnie gotujemy w wodzie w której się moczyły, gotujemy aż będą miękkie około 20 minut. Odcedzamy. Do wody po grzybach dodajemy kapustę kiszoną i gotujemy do miękkości, również około 30 minut. Odcedzamy. Łączymy ze sobą grzyby oraz kapustę. Rozdrabiamy blenderem lub rozdrabniaczem i przyprawiamy do smaku.

Farsz gotowy 😉 tak przygotowany farsz możemy również zamrozić i wykorzystać w dowolnym czasie.

Taki farsz możemy wykorzystać do pierogów, uszek, krokietów, pieczonych krokietów, kulebiaków, pasztecików, łazanek.

ZAPRASZAM NA FILM

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies