Ciasto widelcem mieszane z truskawkami i kokosem
4 jajka,
¾ szklanki cukru,
¾ szklanki śmietany 18%,
¾ szklanki oleju,
3 szklanki mąki pszennej,
2 łyżeczki proszku do pieczenia.
300 g truskawek,
3 łyżki wiórek kokosowych,
1 łyżka cukru.
Do miski wbijamy jajka i wsypujemy cukier.
Następnie dodajemy śmietanę i olej.
Na koniec wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia.
Wszystko mieszamy widelcem do połączenia się składników.
Ciasto wlewamy do foremki 25×30 wyłożoną papierem do pieczenia.
Truskawki kroimy na mniejsze kawałki, wykładamy na ciasto.
Posypujemy cukrem i wiórkami kokosowymi.
Pieczemy 50 minut w 180 stopniach.
Na koniec wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia.
Wszystko mieszamy widelcem do połączenia się składników.
Ciasto wlewamy do foremki 25×30 wyłożoną papierem do pieczenia.
Truskawki kroimy na mniejsze kawałki, wykładamy na ciasto.
Posypujemy cukrem i wiórkami kokosowymi.
Pieczemy 50 minut w 180 stopniach.
Smacznego 😉
1 komentarz
Bardzo mi smakuje to ciasto.