Ciasto delicja

Szpileczki i babeczki

Ciasto delicja
120 g biszkoptów,
250 ml wrzątku do zaparzenia herbaty,
500 ml smietany 30%,
śmietan fix,
2 łyżki żelatyny,
3 łyzki cukru pudru,
1,5 litra wrzątku do zaparzenia herbat,
3 galaretki wiśniowe,
1 snieżka+ 200 ml mleka,
1 łyżka żelatyny,
4 łyżki syropu wiśniowego,
czekolada mleczna lub orzechowa.

Biszkopty namaczamy w herbacie i układamy na dużą blaszkę.

Śmietanę ubijamy na sztywno z śmietan fixem, dodajemy puder, żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy i łączymy ze smietaną cukier puder i zelatynę.


Wykładamy na biszkopty.


Herbaty zaparzamy 2 minuty, następnie rozpuszczamy w herbacie galaretki.


Gdy galaretka będzie tężeć wlewamy na masę śmietanową.


Wkładamy do lodówki aż galaretka całkowicie stężeje.


Następnie ubijamy snieżkę i dodajemy rozpuszczoną w wodzie i ostudzoną żelatynę oraz syrop wiśniowy.


Masę wykładamy na galaretkę.


Czekoladę rozpuszczamy i polewamy ciasto.


Przechowujemy w lodówce 😉


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Chujowa Pani Domu 15 listopada 2017 - 20:12

Bardzo apetycznie wygląda 🙂 Mniam… Zjadłabym kawałeczek 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 16 listopada 2017 - 07:29

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies